tiistai 22. lokakuuta 2013

halloween

Nyt on taas se aika vuodesta, kun ihmiset täällä ovat aivan täpinöissään ja Hanna pyörittää silmiään ja ihmettelee mistä kaikki hypetys juontuu. On aika halloweenin. Tai no oikeastaan sitä oikeasti juhlistetaan vasta torstaina, mutta suurimmat fanit ovat lätkäisseet jo pelottelurekvisiittaa paikoilleen pari viikkoa sitten. Kai tätä voi verrata jouluhulluihin, joilla pukki on paikoillaan jo marraskuussa. No en kyllä sitäkään kaveria ymmärrä.. Eikö siitä juhlasta lähde osa hohtoa, kun juhlistamisen aloittaa kevyesti 6 viikkoa etukäteen?

Halloweenhan on (Siis aivan törkysen) ISO JUTTU täällä. Naapurin herttaisella papalla saattaa yht'äkkiä olla päätön ruumis arkussa takapihallaan tai Marjatalla mörkö eteisessä. Lapsiperheillä, kuten ystäväpariskunnallamme, on koko lähiökadun naapureiden kinkerit pomppulinnoineen ja palkattuine apuineen. No okei, ehkä pitää myöntää että harkitsen niiden bileiden kuokkimista ihan sillä, että omenan noukkiminen pelkillä hampaillaan on vaan itselle soveltuvaa päätöntä puuhaa ja kuulostaa hauskalta.

Mutta niitä versioita en ymmärrä, että töihin mennään asuun pukeuduttuna ja jee ku on siistii, joka vuosi..ja ennen halloweenia samat papaatit ja noitapillit paukkaa kaduilla, kun Suomessa ennen uutta vuotta. Niin ja tiesittekö, että ilotulitteiden myyminen uutena vuotena on Irlannissa kielletty?

Mutta maassa maan tavalla ja nyt, kun päästiin vauhtiin, testataan se irlantilainen jouluperinne kalkkunoineen päivineen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti