lauantai 16. helmikuuta 2013

Tulkaa Dubliniin osa 1



Tulin ajatelleeksi eräs päivä, että en ole yhtään yrittänyt houkutella ystäviäni kylään. Tulenkin tarjoamaan pienen turistipaketin seuraavissa postauksissani.

Asuinpaikkani Dublinin perustivat vuonna 840 viikingit, jotka valloittivat jopa suurimman osan Irlantia. Nykyään paikkaa ylläpitävät lähinnä korruptoituneet virkamiehet. 
 
 
 
 
 
Meidän pienen asuntomme (tai naapurin hotellin) vieraaksi tulevat löytävät jo hyvinkin läheltä muutaman erittäin suositun turistikohteen, joten tarkastelen näitä nyt aivan ensimmäiseksi. ;)
 
Christchurchin katedraali, toiselta nimeltään pyhän kolminaisuuden katedraali, on henkeäsalpaavan upea ja Dublinin sydän. Ehdoton näytettävä kohde satoi tai paistoi! Valitettavasti tässä on yksi kohde jota ei vain mitenkään saada kuviin ikuistettua niin, että sen koko loisto tulisi esiin. Pitää siis tulla paikanpäälle katsomaan ;)
 
Kuva googlesta
 
 
Dublinin linna on minulta jostain syystä jäänyt vähemmälle huomiolle ja se ei nyt todellakaan johdu siitä, etteikö se olisi kokemisen arvoinen. Jo pihamaan pienet salainen puutarha-tyyppiset sokkelot hurmaavat kävijän. Viimeisin asukki linnassa oli kuulemma Kuningatar Elisabeth, joka oli valtiovierailulla vuonna 2011. Yleensä linna toimii vain illallisten tai EU-neuvotteluiden näyttämönä.
 
 

 
 
Kaupungintalo, valmistui paikalleen, Dublinin linnan viereen 1779. Rakennus restauroitiin vanhaan loistoonsa 2000-luvulla ja Dublin City Council voitti palkintoja restauroinnin tuloksesta. Pakko myöntää, kaunishan se on pienine yksityiskohtineen. Voisi niitä huonompiakin rakennuksia kotimatkalla tuijotella. 
 
Guinnesin tehtaasta tuskin tarvitsee juuri nimeä enempää lausua. Tuoppi täynnä tummaa kultaa, päällystettynä vaaleanruskealla vaahdosta syntyvällä kermalla.. Ja yksi kaupungin parhaimmista näkymistä löytyvät tästä kohteesta. Ja kierrokselle menijät palkitaan kaupanpääliseksi tulevalla tuopilla. 
 
Brazen head on Dublinin vanhin pubi, joka on perustettu 1198. Pubi koostuu kahdesta erillisestä osasta ja livemusiikin ystävät löytävät sieltä varsinkin viikonloppuisin kaipaamansa. Pubi on erittäin tunnettu ja monien julkimoiden kerrotaan viihtyneen guinness tuopilla juuri kyseisessä pubissa. Jos et siis jo kuullut sitä henkilökunnalta, löytyy todistusaineisto seinien kuvista. 
 
Tempel Bar on Dublin ehkä tunnetuin kaupunginosa, baarialue. Se sijoittuu kaupungin eteläosaan ja sieltä löytyvät Dublinin vanha kortteli ja Dublinin linna. Tempel barin alue on täynnä pieniä kujia ja kahviloita, mutta viihtyisyydestään huolimatta, hotellia sieltä ei kannata ottaa. Öinen melu kantautuu pitkälle ja aamuvirkun ei voi sanoa nukkuneen hyvin. 
 


 
Phoenix park on yksi maailman suurimmista kaupungin sisäisistä puistoista. Sen alueelta löytyy mm. Presidentin virka-asunto ja Dublinin eläintarha. Ajoittain se muuntuu myös huvikäyttöön festivaalien tai muiden ulkoilmatapahtumien näyttämöksi. Puiston erikoisuuksiin kuuluvat alueelta löytyvät useat monumentit ja kaasukäyttöiset katulamput.
 

 
 
Koska alueemme sisältää myös keskiaikaisen Dublinin kohteet, voi ikkunastamme ihailla Dublinin ainoata jäljellä olevaa keskiaikaista kirkkoa. St Audoensin kirkko oli kulta-aikanaan yksi alueen rikkaimmista kirkoista, mutta ajan saatossa menetti seurakuntaansa. Useiden restaurointien tuloksena itse kirkosta on pystytty säästämään huomattava osa, vaikkakin sen vanha hautausmaa on nykyisin lähipuistomme..
 
Tarinaa jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti